Sojas produkti
Ir tādi inderesanta paskata produkti, kurus reizēm ražotājs dēvē par “sojas gaļa” vai kā tamlīdzīgi. Nu redz, bijām pāris tādus nopirkuši lai beidzot pamēģinātu kas tas īsti ir. Atceros pirms daudziem gadiem pie vecākiem kautko tādu ēdu un nekādas dižās atmiņas man ar to nesaistījās, turklāt *public opinion* drīzāk ir negatīvs pret sojas precēm.
Dīvaini – kapēc? Iespējams dēļ tā “gaļa” nosaukumā, jo ja šo produktu ēd ar domu ka tas ir *pilnīgi cits ēdiens*, tad viņš pat ir ļoti garšīgs.
Galvenais to pareizi sagatavot, un ja pirmajā reizē mums sanāca vēl bija ciešama, tad otrā jau bija garšīga un trešajā jau būs pavisam labi.
Tos sojas gabaliņus vajag vārīt buljonā, lai tie uzsūc garšvielas, jo soja pati par sevi ir visai bezgaršīga. Pēc 10 minūšu vārīšanas viņas vajag nokāst un *atūdeņot*, tad apviļāt sakultā olā ar garšvielām, pamērcēt rīvmaizē – un likt uz pannas. Galvenais ka šo ēdienu nevajag ēst vienu pašu, bet iejaucot piemēram rīsu sacepumā vai kādā citā ēdienā.
Garšīgi! Galvenais ka Sojā ir ļoti daudz organismam nozīmīgu vielu.